На сьогодні правоохоронні органи відкрили 214 кримінальних проваджень за фактами сепаратизму. Про це повідомив виконувач обов'язків генерального прокурора України Олег Махніцький.

За його словами, за відкритими кримінальними провадженнями заарештовано 92 людини. Одну кримінальну справу передано до суду, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Махніцький додав, що в деяких кримінальних провадженнях фігурують чиновники, політики, депутати місцевих рад та народні депутати.

Крім того, Махніцький повідомив: «Сьогодні проводиться перевірка й припинено фінансування 14 банків, які були фінансовими майданчиками власне сепаратизму. Вже 300 кримінальних справ за цими фактами спрямовано до суду, тобто перебувають на стадії судового розгляду. Тобто тут робота ведеться, триває виявлення фінансових центрів, які фінансують».

Нагадаємо, Служба безпеки України встановила, що фінансування терористичних груп на сході України проводиться з використанням активів російської банківської установи

Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення розпочати масштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141