Народний депутат і кандидат в президенти України Олег Царьов на своїй сторінці у Фейсбук виступив із заявою з приводу висунутих проти нього звинувачень у сепаратизмі.

«Вчора ГПУ спробувала створити на мене кілька кримінальних справ. Класична схема - підкинути кілька патронів у багажник автомобіля - швидко провалилася. Тому вирішено було «пакувати» мене по-крупному - за «сепаратизм» Всю ніч після нападу натовпу провів між СБУ і прокуратурою...

Цікаво, на які факти вони будуть спиратися? Вони кажуть, що реакція прокуратури пов'язана з моїми публічними виступами. Що я начебто закликав до роз'єднання країни, зазіхав на територіальну цілісність держави - тобто висловлювався як сепаратист.

Це абсурд!» - вважає Царьов - «Я вже багато разів чув, що я нібито закликав якісь іноземні війська в Україну. Це маячня, як і повідомлення про те, що я агент іноземної розвідки або громадянин Росії».

«Я завжди казав, що не можна допустити розвал країни. І що для цього потрібна добра воля Києва. Від нинішньої влади залежить - затихне хвиля протестів чи буде наростати! Але влада відмовляється говорити з народом Південного сходу та Півдня. Зараз вони взагалі вирішили говорити з Донбасом мовою автоматів» - переконаний опозиційний політик.

Опозиційний нардеп вважає, що у вимозі передавати повноваження на місця немає сепаратизму або тероризму, також як і у вимозі оголосити російську мову, яка, на його думку, є рідною мінімум для половини України - немає ніякого сепаратизму.

«Головні терористи і сепаратисти - це політики і чиновники, які, порушуючи Конституцію і закони України, намагаються втягнути армію у війну з цивільним населенням. Ось ці політики для мене є сепаратистами. Вони реально провокують розкол у країні, створюють хаос, запрошують в Україну іноземні війська» - написав Царьов.

«Мене зараз намагаються залякати. Хочуть закрити мені рота, заборонити мені їздити країною і говорити з виборцями. Цей варіант не пройде. Я не знімуся з виборів! Я буду й надалі висловлювати свою позицію. Людям на Південному сході я пообіцяв представляти їхні інтереси. І я буду це робити, які б загрози не звучали на мою адресу», - заявив Царьов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209