Політика Кабміну веде до руйнування важкої індустрії України, заявив експерт з гірничо-металургійному комплексу Дмитро Гуревич в ексклюзивному коментарі Forum'у.

За його словами, політична криза вже позбавила вітчизняний важпром довгоочікуваної знижки на імпортний газ, а тепер веде до зупинки роботи підприємств через протести проти урядової політики.

Експерт зазначив, що в 2013 р. українська металургія і так була у важкому стані через слабку кон'юнктуру експортного попиту. «Грудневі домовленості про здешевлення газу вперше за тривалий час дозволили галузі сподіватися на зниження собівартості та, відповідно, покращення збуту. Але ці надії зруйновані амбіціями опозиційних лідерів», - поскаржився він.

На його думку, в такій ситуації Кабміну варто було б укласти з металургами новий меморандум про взаємодію, як це вже робилося у період світової економічної кризи починаючи з 2008 р. «зокрема, можна було б зафіксувати тарифи на електроенергію і транспортні послуги, запровадити пільгові фіскальні режими та ін. Але замість цього податки посилюються, а нечисленні державні субсидії хочуть остаточно скасувати. Подібна політика може вбити і ГМК, і важпром країни в цілому», - зазначив аналітик.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184