Для створення дієздатного парламенту потрібні дострокові вибори народних депутатів України. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловила народний депутат від КПУ Оксана Калетник.

«Вибори до Верховної Ради дали б можливість переформатувати еліти, дозволити прийти в парламент людям, які не мають стереотипних поглядів. Це було б позитивним моментом», - сказала вона.

Депутат також зазначила, що в парламенті сьогодні є спроба налагодити діалог. «Необхідним є вміння чути і слухати, що є важливим кроком на шляху побудови демократії не лжедемократії, коли ми вибірково у когось віримо, когось приймаємо, як захисників, а когось визнаємо сепаратистами. Дійсно, коли одні бояться захистити свою позицію, а в інших сила в руках, змусити думати всіх так, а не інакше, це мало схоже на демократію», - додала вона.

Що стосується проведення закритого засідання парламенту, то Калетник не стала розкривати інформацію, озвучену в ході нього.

Тим не менш, за її словами, питання перенесення дати виборів президента, запровадження надзвичайного стану на південному сході України на ньому не розглядалися.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154