Ситуація в економіці України стає все тривожнішою і посилюється політичною кризою, заявив професор Вільного університету Берліна, економіст Ельмар Альтфатер в ексклюзивному коментарі Forum'у.

За його словами, незважаючи на бадьорі заяви Києва, йому явно не вдається впоратися з національними проблемами. «Наприклад, сьогодні трохи зміцнів курс гривні, але це відбувалося і раніше, ще в лютому, коли нове керівництво Центробанку хотіло продемонструвати перемогу над негативами попередників. Після цього гривня з подвоєною силою покотилася вниз», - нагадав він.

І додав, що український уряд проводить свідому політику жорсткої бюджетної та фінансової консолідації на шкоду власному народу. «Питання в тому, що й економіці такий підхід не допоможе. Девальвація нацвалюти і звуження соціальних витрат означають падіння купівельної спроможності населення, а це призведе до економічного регресу», - спрогнозував експерт.

Він уточнив, що Кабмін України безоглядно застосовує в країні рецепти МВФ. «Але і це потрібно робити з урахуванням реальної ситуації. Інакше ці рецепти знову можуть зазнати краху, як уже бувало раніше, а держава опиниться в глибокій тривалій кризі», - підсумував фахівець.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184