Верховна Рада України ухвалила постанову «Про режим використання грошових благодійних пожертв на матеріально-технічне та медичне забезпечення Збройних сил України» (№4701).

За це рішення проголосували 230 народні депутати.

Постановою передбачено, що обслуговування руху коштів, які надходять від фізичних та юридичних осіб на рахунок Міністерства оборони України як грошові благодійні пожертви для забезпечення бойової, мобілізаційної готовності, боєздатності та функціонування Збройних сил України, здійснюється Державною казначейською службою України з урахуванням таких особливостей: режим витрачання коштів (із застосуванням державних тендерів або без такого режиму) встановлюється керівником Міністерства оборони України або уповноваженою ним особою.

Крім того, платіжні доручення на витрачання коштів подаються Державною казначейською службою за підписом керівника Міністерства оборони України або уповноваженої ним особи, передає «УНІАН».

Також постановою передбачено з метою ефективного витрачання коштів і надання можливості громадськості здійснювати контроль за таким витрачанням Міністерство оборони України: щомісячно оприлюднює на своєму офіційному сайті інформацію про використані коштів із зазначенням загального обсягу витрачених грошей, вартості конкретних закупівель, їхніх обсягів за кожною позицією і головних якісних характеристик; щоквартально публікує на своєму офіційному сайті зведену інформацію про використані кошти за напрямами (харчування, техніка, запасні частини, мастильні матеріали тощо).

Нагадаємо, акція «Підтримай Українську армію» зі збору коштів від фізичних та юридичних осіб на потреби ЗСУ стартувала 15 березня.

За місяць проведення акції на рахунки Міноборони надійшло понад 100 млн грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

370