Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявляє про важливість енергетичної безпеки і нагадує про намір ЄС скорочувати енергозалежність від Росії.

Виступаючи у середу в Страсбурзі у ході останнього пленарного засідання Європейського парламенту в рамках дискусії «Російський тиск на країни Східного партнерства і, зокрема, дестабілізація Східної України», Фюле нагадав про лист президента Росії Володимира Путіна вісімнадцяти державам ЄС стосовно газових проблем України, констатувавши, що цей лист - «хороша ілюстрація важливості цього питання».

У зв'язку з цим він нагадав, що ЄС спільно реагуватиме на цей лист з метою досягнення домовленостей про консультації з Росією та Україною для гарантування безпеки постачання і транзиту, передає «Інтерфакс-Україна».

«У відповідь на нещодавні події і згідно із проханням Ради ЄС, Єврокомісія проведе поглиблене дослідження енергетичної безпеки ЄС і надасть всеосяжний план скорочення енергетичної залежності», - зазначив Фюле.

Нагадаємо, США готові здійснювати пряме постачання природного газу в Європу, щоб знизити залежність країн ЄС від російського палива, заявив президент США Барак Обама у ході прес-конференції за підсумками саміту США-ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221