Ситуація в Україні швидко скочується назад до 1990-х, поскаржилася міжнародний експерт з промислових питань Олександра Петрова в ексклюзивному коментарі Forum'у.

За її словами, зараз економіка ще працює на торішньому запасі міцності, і цей запас чималий, але не вічний. «Провідні підприємства працюють за чинними контрактами, однак невдовзі через стрибок газових цін вартість вітчизняної продукції також зросте, а конкурентоспроможність - впаде. Цей негативний фактор додасться до вже наявних, і негативний кумулятивний ефект посилиться», - спрогнозувала вона.

І додала, що незалежно від декларованих цілей поки що нове керівництво країни руйнує її і кидає в системну кризу. «Складно й дивно говорити про якісь галузеві прогнози, якщо на очах слабнуть позиції і можливості базових галузей. Про яку вигоду від вільної торгівлі з Євросоюзом ми говоримо, якщо з початку року Україна уже втратила мільярди доларів, втратила частину своєї території? На очах йде швидкий регрес, а Кабмін усе щось обіцяє й обіцяє», - сказала аналітик.

Ще квартал тому ніхто серйозно не міг припустити, продовжила вона, що події розвиватимуться подібним чином. «Сьогодні Верховна Рада спростила відкриття і ведення бізнесу в Україні, але про які інвестиції мова в такій обстановці... Тут би зберегти хоч частину того, що було напрацьоване в попередні роки», - зазначила фахівець.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

107