Вчора, 15 квітня, на автомобільній трасі поблизу міста Красний Луч Луганської області сталася НП - зухвале захоплення в заручники озброєними особами військовослужбовців однієї з військових частин Збройних сил України, повідомляє прес-служба Міноборони.

Офіцер і військовослужбовець військової служби за контрактом зупинилися на узбіччі дороги для усунення несправності в службовому автомобілі. В цей час до них під'їхали екстремісти і захопили військових у заручники і відвезли в невідомому напрямку.

Міністерство оборони України попереджає осіб, причетних до цієї терористичної акції, що їхні дії підпадають під кваліфікацію низки статей Кримінального кодексу України.

Наразі керівництвом Міністерства оборони та Збройних сил України вживаються необхідні заходи для якнайшвидшого звільнення викрадених військовослужбовців. Зазначені заходи проводяться в тісній взаємодії з відповідними структурними підрозділами інших силових відомств України, які залучені до проведення антитерористичних заходів.

Керівництво оборонного відомства налаштоване жорстко реагувати на подібні дії, спрямовані проти військовослужбовців Збройних сил України, які присягнули на вірність Українському народові і сумлінно виконують завдання за призначенням.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 квітня загін спецпризначення Збройних сил взяв під охорону територію військового аеродрому в Краматорську Донецької області.

Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення розпочати масштабну антитерористичну операцію на сході країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208