Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає правомірним використання українською владою силових підрозділів для боротьби з сепаратистами на сході України, але бачить в цьому великий ризик через можливу реакцію Росії. Про це Сікорський заявив в ефірі польського телеканалу TVN24.

«Є юридично-міжнародний аспект, політичний і тактичний. В юридичному сенсі Україна має право на монопольне використання сили на своїй території», - сказав Сікорський, коментуючи антитерористичну операцію на сході України, передає «УНІАН».

«Якщо якісь не ідентифіковані люди захоплюють аеродром, то Україна має право його забрати. Водночас не знаємо, що робитиме Росія. У деяких повідомленнях до Заходу (російська влада - Ред.) каже, що якщо Україна намагатиметься отримати контроль над своєю власною територією, то Росія визнає це підставою для введення військ», - сказав міністр.

Він також зауважив, що Польща не повинна радити Україні, чи вдаватися їй до застосування сили проти бойовиків.

«Наша справа полягає не в тому, щоб говорити українського уряду, що робити, тому що це дії з дуже великим ступенем ризику. Росія має дуже велику перевагу над Україною, і Україна повинна сама прорахувати цей ризик, і взяти його на себе», - сказав Сікорський.

Нагадаємо, 12-13 квітня озброєні російські бойовики почали провокувати сутички у багатьох містах на сході України і захоплювати адміністративні будівлі.

13 квітня РНБО вирішила розпочати масштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

15 квітня на Донбасі почалася антитерористична операція. Військовий аеродром у Краматорську звільнено від терористів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

123