Вчора, 14 квітня, Дніпропетровський апеляційний господарський суд України ухвалив рішення, в якому визнав недійсним рішення глави дисциплінарного комітету Асоціації «Українські фондові торговці» (АУФТ) від 11 жовтня 2012 року про порушення дисциплінарної справи стосовно ТОВ «ММСІС інвестментс», створення колегії та призначення розгляду справи. Рішення набуло чинності.

 
 
Нагадаємо, що раніше Вищий адміністративний суд визнав протиправним і скасував рішення Комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) щодо «ММСІС інвестментс» про анулювання ліцензії. Рішення про анулювання ліцензії комісія ухвалила саме на підставі виключення «ММСІС інвестментс» з АУФТ. Директор ТОВ «ММСІС інвестментс» Анатолій Кашкін вважає, що рішення Дніпропетровського апеляційного господарського суду України щодо АУФТ поставило крапку в історії про позбавлення ліцензії «ММСІС інвестментс», оскільки це був перший крок проти компанії, на якому будувалися всі інші рішення.
 
«Дніпропетровський апеляційний господарський суд сьогодні скасував рішення, на якому будувалися всі санкції стосовно ТОВ «ММСІС інвестментс». Це рішення АУФТ про створення колегії та призначення розгляду справи. Це рішення було першим кроком, на підставі якого і було потім ухвалено рішення про позбавлення членства в АУФТ «ММСІС інвестментс». Іншими словами, суд ухвалив рішення, яким фактично визнав недійсними всі інші рішення АУФТ щодо нашої компанії.
 
Якщо подивитися хронологічно, то події розвивалися таким чином. АУФТ перевищила свої повноваження і почала оцінювати рекламу компанії «ММСІС інвестментс», яка їй не сподобалася. Як наслідок, в АУФТ ухвалили рішення про створення колегії і розгляд справи за цим фактом. Коли цю справу розглянули, ухвалили рішення тимчасово призупинити членство «ММСІС інвестментс» в АУФТ, а згодом і позбавити «ММСІС інвестментс» членства. Тому виходить, що оскільки суд визнав недійсним сам факт ініціювання такої справи, то і її розгляд, і подальші рішення також є недійсними, повідомляє utro.ua.
 
Це рішення для мене стало логічним продовженням рішення Вищого адміністративного суду про скасування постанови Комісії з цінних паперів та фондового ринку стосовно «ММСІС інвестментс», яке будувалося саме на рішенні АУФТ про позбавлення членства в асоціації нашої компанії.
 
Простіше кажучи, нам вдалося в судах скасувати як останнє рішення стосовно компанії про позбавлення ліцензії, так і найперше, з якого все почалося.
 
Я вважаю це рішення суду жирною крапкою в цій історії, якою було відновлено справедливість і законність», - заявив Кашкін.
 
Анатолій Кашкін також зазначив, що він з першого дня вважав незаконним рішення АУФТ, бо мав на руках документ від Комісії із захисту прав споживачів про те, що «ММСІС інвестментс» не порушувала Закону про рекламу у ході проведення рекламної кампанії, за якою АУФТ і застосувала свої санкції. Анатолій Кашкін підкреслив, що за законом саме Комісія із захисту прав споживачів мала на той момент повноваження оцінювати рекламні матеріали на відповідність чинному законодавству, а АУФТ, в свою чергу, таких повноважень не мала і не має.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181