У Громадському русі «Український вибір» заявили, що виступають за єдину суверенну Україну.

«Два роки ми відстоювали ідею переходу до парламентсько-президентської форми правління, народовладдя і федеративного устрою держави. І сьогодні заявляємо про підтримку першого етапу реформи місцевого самоврядування, що враховує основні положення Концепту федеративної реформи в Україні, запропонованого «Українським вибором», зокрема: право громад обирати керівників регіонів, достроково припиняти їхні повноваження, ліквідувати обласні та районні адміністрації, вибудовувати відносини з центральною владою на принципах бюджетного та кадрового федералізму», - йдеться в заяві виконкому, розміщеному на сайті Руху.

У Медведчука категорично засудили будь-які прояви сепаратизму, тероризму, екстремізму, ескалацію агресії та насилля. «Для виходу з кризи центральна влада зобов'язана розпочати діалог з регіонами, почути їхні вимоги і діяти в інтересах всього Українського народу виключно шляхом мирних переговорів», - впевнені у Русі.

У виконкомі переконані, що децентралізація влади в умовах кризи, розширення повноважень регіонів, поряд із референдумами і прямим народовладдям стане основою нової держави, в якій влада буде реально підконтрольна народу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139