Прикордонники з початку березня не пропустили в Україну 12 тисяч росіян, які могли брати участь в екстремістській діяльності на території нашої держави. Про це повідомляє сайт Держприкордонслужби.

«В умовах останніх подій, зокрема анексії Криму та тих, що відбуваються в східних областях України, Державна прикордонна служба продовжує вживати жорстких заходів з охорони державного кордону і проводить посилений прикордонний контроль у пунктах пропуску. Заходи здійснюються у взаємодії зі співробітниками СБУ, МВС та військовослужбовцями ЗСУ і спрямовані на виявлення осіб, які збираються брати участь в дестабілізації обстановки в Україні, недопущення перевезення зброї, боєприпасів, вибухових речовин та інших заборонених предметів», - сказано в повідомленні.

У відомстві зазначили, що під час прикордонного контролю на кордоні з півостровом ретельно перевіряють транспортні засоби та документи всіх без винятку осіб. Особлива увага приділяється особам, які вже брали участь в екстремістських заходах у Криму і тепер намагаються прямувати в інші регіони України для стравлювання населення, маючи при собі дійсні паспорти громадян України.

«Щодня тільки в рамках спеціальних прикордонних операцій на кордоні з Росією несуть службу понад тисячі прикордонних нарядів. Крім того, істотно посилені ділянки на кордоні з АР Крим та на придністровському сегменті. Лише за минулу добу у в'їзді до України було відмовлено майже 250 громадянам Росії. Всього ж з початку таких заходів в Україну не пропустили 12 тис. громадян РФ, які могли брати участь в екстремістській діяльності на території нашої держави», - зазначили в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, з початку березня Держприкордонслужба посилила контроль на кордоні з РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275