Прокуратура міста Києва порушила кримінальну справу стосовно народного депутата і кандидата в президенти Олега Царьова, повідомили в прес-службі столичної прокуратури.

Така реакція прокуратури пов'язана з публічними виступами Царьова під час масових заходів, а також у засобах масової інформації, в яких він закликав до роз'єднання країни, зазіхав на територіальну цілісність держави і висловлював сепаратистські наміри.

Як повідомив журналістам в.о. Генерального прокурора України Олег Махніцький, за цим фактом прокуратура міста Києва розпочала досудове розслідування, в ході якого буде встановлено ступінь відповідальності політика за поширення сепаратистських ідей.

У разі підтвердження цих фактів і його провини Генеральною прокуратурою буде підготовлено звернення до Верховної Ради України з поданням про зняття статусу народного депутата України з парламентарія. Одночасно може бути внесено подання до Центрвиборчкому про позбавлення його статусу кандидата в президенти України.

Нагадаємо, Царьов заявив, що готовий стати лідером так званого «Південно-східного руху» і запевнив сепаратистів у Донецьку, що зробить все для зриву президентських виборів, які призначені на 25 травня.
Раніше Верховна Рада України посилила відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканність країни та державну зраду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

369