Парламентська асамблея Ради Європи відправить дві місії для моніторингу підготовки до запланованих на 25 травня президентських виборів в Україні та для оцінки самого голосування. Про це «ИТАР-ТАСС» повідомила співробітниця прес-служби ПАРЄ.

«Рішення було прийнято на засіданні Бюро асамблеї 7 квітня», - підкреслила вона.

Перша група спостерігачів буде невеликою. «До неї увійдуть переважно по одному представнику основних (п'яти) політичних груп асамблеї. Делегація пробуде в Україні з 28 квітня по 1 травня. Друга місія у складі 52 осіб вирушить в Україну безпосередньо перед виборами. 26 травня вони повинні дати прес-конференцію в Києві, можливо, разом із представниками інших моніторингових організацій», - зазначила вона.

Нагадаємо, ПАРЄ позбавила делегацію Російської Федерації права голосу до кінця нинішнього року через події в Криму. За це рішення проголосували 145 депутатів, проти - 21, утрималися - 22.

Депутати також вирішили позбавити російську делегацію права бути представленою в Бюро асамблеї, президентському і постійному комітетах, а також права брати участь у спостережних місіях на виборах до кінця 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143