Ринок нерухомості перебуває у завмерлому стані. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявив президент Асоціації фахівців з нерухомості України (АФНУ) Сергій Злидень.

«Враховуючи економічну, політичну ситуацію, сьогодні ми твердо говоримо про те, що ринок нерухомості загалом завмер по всій Україні», - сказав він.

На його думку, це обумовлено тим, що ринок нерухомості є сегментом, який населення сьогодні використовує для збереження капіталу і це є альтернативою депозитарію. Крім того, цей ринок сильно інтегрований у фінансову систему і залежить від коливань національної валюти.

При цьому Злидень зазначив, що, незважаючи на нестабільність в країні, у сфері нерухомості не спостерігається паніки. «Всі операції, що здійснюються сьогодні на ринку, заплановані», - заявив президент АФНУ.

Він також наголосив, що на сьогодні не спостерігається ніяких спекулятивних операцій на цьому ринку.

Говорячи про ситуацію в регіонах, Злидень зазначив, що «поки не доводиться говорити про те, що на сході проводяться операції на ринку нерухомості, особливо в останні кілька днів».

Проте, за його інформацією, у стані стабілізації знаходяться західні регіони України, особливо це стосується Львова.

За його словами, на сьогодні багато дзвінків надходять кримським ріелторам за різними напрямами, особливо в сегменті купівлі-продажу. Однак труднощі полягають у тому, що там юридично неможливо проводити операції і додав, що непогані настрої спостерігаються на ринку нерухомості в Одесі. «Там усе здійснюється нормально, всі транзакції відбуваються, ринок не падає. Можна акцентувати, що саме Одеса готується нормально прийняти відпочивальників», - підсумував Злидень.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202