Набуло чинності рішення ЄС про надання Україні макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро, повідомляється в Офіційному журналі ЄС.

«ЄС має надати Україні макрофінансову допомогу у розмірі 1 млрд євро з метою підтримки економічної стабілізації та реформ», - зазначається в журналі.

У рішенні йдеться, що макрофінансова допомога буде виділена Національному банку України негайно після прийняття програми МВФ (рішення очікується найближчими тижнями - Ред.), передає «Інтерфакс-Україна».

При цьому уточнюється, що допомога буде виділена у формі позики на 15 років і буде доступною на період одного року, але цей період може бути продовжений рішенням Ради на підставі пропозицій Комісії.

Умовами надання допомоги є те, що Україна має поважати демократичні ефективні механізми, включаючи багатопартійну парламентську систему і верховенство права, гарантувати повагу прав людини.

Раніше Європейська комісія уточнювала, що цей пакет супроводжуватиметься 610 млн євро вже схваленою, але ще не виділеною макрофінансовою допомогою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167