Глава МЗС РФ Сергій Лавров вважає неприйнятним намір Києва залучити ООН до дій на південному сході України.

За його словами, застосування сили для розв'язки ситуації на південному сході України є неприйнятним. «Ключем до вирішення проблеми має стати конституційна реформа», - сказав він за підсумками переговорів з китайським колегою Ван І.

Росія вимагає припинити спрямування так званих сил безпеки на схід України, що суперечить міжнародним нормам, підкреслив Лавров, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Ми категорично засуджуємо і вимагаємо припинити так звані ініціативи, пов'язані зі спрямуванням сил безпеки та армійських підрозділів, порушуючи всі норми українського законодавства і міжнародного права на придушення протестів», - сказав він.

Міністр вважає неприйнятним намір Києва залучити ООН до участі в діях Києва на південному сході України. «Це не лізе ні в які ворота», - підкреслив він.

Лавров також закликає не вірити тим, хто каже, ніби Росія намагається зірвати чотиристоронню зустріч у Женеві щодо України. «Ці заяви не відповідають дійсності», - сказав він.

За словами глави МЗС РФ, Росія чекатиме об'єктивної інформації від місії ОБСЄ зі Слов'янська.

«Місія ОБСЄ розширюється. Щодня надсилаються фактологічні доповіді та звіти в штаб-квартиру у Відні, і коли почалися проблеми в Слов'янську, коли туди наказали спрямувати військові підрозділи, ми наполягли, щоб група спостерігачів місії терміново вирушила в той район, - зазначив Лавров. - Це було зроблено. Будемо чекати від них об'єктивних фактів».

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради України, в.о. Президента України Олександр Турчинов заявив, що Україна не заперечує проти того, щоб провести спільну антитерористичну операцію з миротворчими силами ООН на сході.

Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення розпочати масштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

У Міністерства закордонних справ України є всі необхідні конкретні докази причетності спецслужб Росії до «сепаратистського заколоту і захоплення державних установ на сході України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240