Влада Канади запровадила санкції проти керівників виборчих комісій Криму і Севастополя, а також нафтогазової компанії «Чорноморнафтогаз».

Про це заявив глава МЗС країни Джон Берд. Відповідна інформація розміщена на сайті канадського уряду.

Під санкції потрапили голова Кримської виборчої комісії Михайло Малишев і керівник Севастопольського виборчкому Валерій Медведєв, пише «Lenta.ru».

«Ми як і раніше тверді у нашій підтримці України і продовжуватимемо працювати з союзниками та країнами-однодумцями, щоб чинити тиск на Росію, поки вона загострює ситуацію в Україні», - підкреслив дипломат.

Раніше Канада призупинила участь у підготовці до саміту G8 в Сочі і відкликала посла з Москви. Прем'єр-міністр країни Стівен Харпер розпорядився про негайне заморожування всіх військових контактів з Росією, а також роботи двосторонньої Міжурядової економічної комісії, яка розвиває економічні відносини Канади та Росії. Також Оттава заборонила в'їзд семи російським чиновникам і заморозила їхні активи.

Канада раніше запровадила візові обмеження щодо низки представників політичного керівництва Росії та Криму. Серед них - кримський прем'єр Сергій Аксьонов, голова Держради Володимир Константинов, голова Служби безпеки Криму Петро Зима, виконувач обов'язків мера Севастополя Олексій Чалий; перший заступник голови Ради міністрів республіки Рустам Теміргалієв; радник спікера Верховної Ради Криму Юрій Жеребцов. З росіян до списку потрапили радник президента РФ Сергій Глазьєв, помічник глави держави Владислав Сурков, спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко і сенатор Андрій Клішас, а також депутати Олена Мізуліна і Леонід Слуцький.

Нагадаємо, тиждень тому влада Канади вимагала від російського дипломата - заступника військового аташе підполковника Юрія Безлера залишити країну.

18 березня Канада запровала подальші економічні санкції, а також заборону на в'їзд стосовно низки представників України і Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265