Українська сторона розглядає можливість розгортання місії Євросоюзу у рамках Спільної політики безпеки та оборони як один із варіантів сприяння стабілізації ситуації в державі, заявляють у Міністерстві закордонних справ.

«Враховуючи продовження агресивної політики Росії до нашої держави, Україна розраховує на активну дієву підтримку з боку ЄС. Серед можливих кроків, які, на думку України, могли б зупинити агресора, а також сприяти стабілізації ситуації в нашій державі, можуть бути розглянуті розширення наявних санкцій до РФ і застосування так званої третьої хвилі санкцій, а також розгортання місії ЄС у рамках СПБО», - повідомив на брифінгу директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Раніше Україна звернулася до ЄС з проханням розглянути питання про спрямування цієї місії на територію країни. Наразі ЄС вивчає цей запит, а також формат такої місії (буде вона цивільною чи військовою).

Крім того, на думку української сторони, позитивно вплинути на врегулювання ситуації може невідкладне вирішення питання забезпечення реверсного постачання газу в Україну, а також надання фінансової допомоги ЄС в рамках вже узгоджених ініціатив, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Перебийніс нагадав, що в понеділок проходить засідання Ради ЄС із закордонних справ, на якому серед іншого буде обговорюватися українське питання.

«Очікується, що за підсумками обговорення можуть бути прийняті відповідні висновки Ради ЄС», - сказав він.

За словами представника МЗС, ситуація в Україні буде обговорюватися і на майбутньому засіданні Ради ЄС на рівні міністрів оборони 15 квітня.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради України, в.о. Президента України Олександр Турчинов заявив, що Україна не заперечує проти того, щоб провести спільну антитерористичну операцію з миротворчими силами ООН на сході.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

644