Кабінет Міністрів України звернувся до Верховної Ради з проханням терміново ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду, а до Конституційного суду з проханням першочергово дати висновок про ратифікацію Римського статуту. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

«Уряд фактично вирішив питання про невідкладне схвалення і подальшу ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Цей статут і ця конвенція були підписані Україною ще у 2000 році, а на засіданні уряду одностайно, за нашою ініціативою, було прийнято рішення звернутися до ВР з приводу невідкладного процесу ратифікації цієї угоди. Також ми звернулися в Конституційний суд з проханням першочергово дати висновок щодо цього документа», - сказав міністр, повідомляє «УНІАН».

Нагадаємо, 25 лютого Верховна Рада схвалила заяву в Міжнародний кримінальний суд про визнання Україною юрисдикції цього суду щодо скоєння злочинів проти людяності вищими посадовими особами держави, які призвели до особливо тяжких наслідків і масового вбивства українських громадян під час мирних акцій протестів у період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року.

У заяві депутати просять Міжнародний кримінальний суд притягнути до кримінальної відповідальності екс-президента України Віктора Януковича, екс-генерального прокурора Віктора Пшонку, колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та інших посадових осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307