Росія хоче зірвати чотиристоронню зустріч у Женеві щодо ситуації в Україні, тому що їй нічого сказати на цій зустрічі. Про це заявив виконувач обов'язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця, повідомляє Радіо «Свобода».

За його словами, про це свідчать дії Росії, яка «підтримує і фінансово, і організаційно протести в східних областях України».

«Виглядає, що це є сценарієм Росії зірвати цю зустріч у Женеві. Тому що Росії насправді нічого сказати, тому що потрібно буде визнати свою політику агресора», - сказав Дещиця, коментуючи заяву свого російського колеги Сергія Лаврова.

З приводу очікувань України від зустрічі в Женеві керівник МЗС сказав, що розраховує на початок переговорів.

«Я сподіваюся, що ми почнемо говорити, тому що нам є що сказати. У нас є свої вимоги, які ми хочемо висунути російській стороні. І насамперед, це стосується питань деескалації ситуації в Україні, включаючи Крим, деескалації на кордонах України, відведення російських військ від кордонів України. Хочемо говорити також про питання торговельно-економічної співпраці, що базується на ринкових правилах і правилах Світової організації, а не на правилах шантажу і політики», - сказав Дещиця.

Нагадаємо, зустріч керівників зовнішньополітичних відомств України, США, ЄС та Росії, на якій обговорюватимуть кризу в Україні, має відбутися в Женеві 17 квітня.

Напередодні Лавров попередив держсекретаря США Джона Керрі, що запланована чотиристороння зустріч щодо України може не відбутися, якщо Київ піде на силовий варіант вирішення ситуації на сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

409