Україна може вдатися до повного перекриття кордону з Росією, заявив заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський на прес-брифінгу в Києві.

За його словами, для цього в України є всі необхідні засоби та інструменти.

«Сьогодні ми бачимо напружену ситуацію безпеки на сході і півдні (України). Ми попереджаємо Росію не переходити цю червону лінію і забрати своїх спеціальних агентів, припинити провокації. Це наш основний заклик, це наша основна вимога», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

Лубківський зазначив, що в разі початку прямої військової інтервенції, відповідно діятимуть українські Збройні сили, відповідно будуть застосовані й інші, в тому числі дипломатичні інструменти, для подолання цієї ситуації.

У той же час він зазначив, що Україна сподівається на мирне врегулювання конфлікту.

Як раніше повідомляв ForUm, Москва винесла ситуацію на південному сході України на терміновий розгляд Ради Безпеки ООН і ОБСЄ.

Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення розпочати масштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

У Міністерства закордонних справ України є всі необхідні конкретні докази причетності спецслужб Росії до «сепаратистського заколоту і захоплення державних установ на сході України».

Постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв заявив, що озброєні люди, які захопили адміністративні будівлі в містах на сході України, є терористами і підтримуються Російською Федерацією.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332