Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатує, що ситуація в східних регіонах України є напруженою. Про це йдеться в повідомленні місії ОБСЄ.

«Спеціальна місія спостерігачів ОБСЄ оцінила ситуацію у сфері безпеки в східних містах України - Харкові, Луганську, Донецьку та місті Слов'янськ - як напружену», - йдеться в повідомленні.

Моніторингова група відвідала Слов'янськ у зв'язку з повідомленнями про спробу представників Міністерства внутрішніх справ звільнити окуповану будівлю управління міліції, повідомляє «УНІАН».

Моніторингова група зазначає, що зіткнулася з кількома блокпостами «до зубів озброєних людей в масках» перед в'їздом у місто.

Члени Моніторингової місії зазначають, що в Донецьку, хоча кількість барикад на окупованій території ОДА та наметів на площі Леніна не збільшується, ситуація може погіршитися.

Експерти ОБСЄ також відзначають напружену ситуацію у Харкові та в Луганській області.

«Моніторингова місія побувала в цих містах, щоб зібрати інформацію, мати можливість дослухатися до проблем місцевого населення, пояснити їм роль ОБСЄ та широку участь у цій організації держав, включаючи Росію і Україну», - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, 12 квітня у Слов'янську були захоплені управління СБУ та міліції.

Крім того, була спроба захоплення будівлі Донецької обласної прокуратури, але після переговорів озброєні люди залишили будівлю.

Над будівлею міськвиконкому Краматорська був піднятий прапор Донецької республіки.

Проросійські активісти 12 квітня здійснили напад на хімічний завод у Донецьку.

13 квітня вночі невідомі захопили прокурату, міський відділ міліції та міську раду в Єнакієвому.

13 квітня в Маріуполі було захоплено будівлю міської ради.

14 квітня мітингувальники взяли штурмом будівлю міського управління міліції Горлівки.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що в Слов'янську почалася антитерористична операція.

За інформацією Донецької обласної державної адміністрації, в результаті проведення антитерористичної операції в Донецькій області дев'ятеро людей поранено та одна загинула.

Дії осіб, які захопили відділи міліції та управління Служби безпеки України, прокуратурою кваліфіковані як тероризм.

Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення розпочати масштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

У Міністерства закордонних справ України є всі необхідні конкретні докази причетності спецслужб Росії до «сепаратистського заколоту і захоплення державних установ на сході України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

317