Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ 28 країн-членів затвердила виділення Україні додатково 1 млрд євро допомоги і заходи щодо скасування імпортних мит на українські товари, від чого Україна додатково отримає майже 500 млн євро на рік.

Про це заявили комісари ЄС з розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле та з питань торгівлі Карел де Гухт.

«Вітаю затвердження Радою ЄС на рівні міністрів закордонних справ пропозиції Єврокомісії щодо автономних торговельних заходів і додаткової макрофінансової допомоги в розмірі мільярда євро», - зазначив Фюле, повідомляє «УНІАН».

«Я дуже задоволений, що Рада ЄС на рівні МЗС сьогодні затвердила пропозицію Єврокомісії щодо автономних торговельних заходів, які надають торговельні преференції Україні. Це рішення не тільки висловлює солідарність з українським народом. Це також показує, що ЄС хоче і здатен вжити термінових кроків для поліпшення ситуації наших східних партнерів», - йдеться в заяві де Гухта, поширеній Єврокомісією.

Єврокомісія затвердила рішення про додаткову допомогу в розмірі 1 млрд євро та одностороннє скасування мита на українські товари минулого місяця, а Європарламент затвердив ці заходи на початку квітня. Рішення офіційно набуде чинності після публікації в офіційному Журналі ЄС.

1 млрд євро надається додатково до 610 млн євро, вже виділених раніше, але так і не наданих через відсутність реформ в Україні та фінансування з боку МВФ. Від одностороннього скасування мита на українські товари Київ отримає вигоду в 487 млн євро на рік - особливо український аграрний сектор. Мита не діятимуть з 23 квітня по 1 листопада 2014 року, але ЄС може продовжити дію цього рішення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

435