Перший віце-прем'єр України Віталій Ярема не виключає силового варіанту розблокування адміністративних будівель на сході України. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив після погоджувальної ради керівників парламентських фракцій і комітетів.

«Якщо їх терористи не звільнять самостійно, то, звичайно, будуть розблоковані силовим (методом. - Ред.)», - сказав Ярема.

При цьому він не уточнив, в які терміни це буде здійснюватися, пояснивши це тим, що ці питання відносяться до службової діяльності.

Разом із тим він зазначив, що на сьогодні складно вдаватися до силових методів через те, що населення підтримує сепаратистів. «Ліквідувати, затримати і зробити неможливою їхню діяльність немає ніяких проблем. Проблема в тому, що населення прикордонних регіонів, не розуміючи ситуації, в більшості підтримує терористів. І коли перед барикадою стоять жінки та діти, це ускладнює використання правоохоронних функцій з боку міліції та Національної гвардії», - сказав Ярема.

Нагадаємо, Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення розпочати масштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243