Колишній міністр доходів та зборів України Олександр Клименко перерахував 1 мільйон гривень своїх власних коштів для допомоги сім'ям загиблих на шахті ім. Скочинського в Донецьку. Про це він написав на свій сторінці у «Фейсбуці».

«Як у людини, яка народилася і провела більшу частину свого життя в Донецьку, у мене щиро болить душа за все, що відбувається сьогодні на південному сході нашої країни. Я всім серцем з жителями Донбасу, цього багатогранного, унікального і сильного духом регіону. Таким його робить кожна людина, яка живе і працює в ньому. Сила Донбасу - не в шахтах чи заводах, а саме в його людях. Людей, які знають, що означає обов'язок і честь. Людей, які щодня знаходять в собі сили спускатися в шахту, хоча знають, що можуть не повернутися додому. Людей, які розуміють, що щодня підтримувати роботу домни - це підтримувати життя цілого міста. Людей, які завжди йдуть вперед і вірні своєму слову. І це треба зрозуміти всім тим, хто зараз приймає рішення з приводу подальшої долі регіону та його жителів!», - зазначив він.

За словами Клименка, сьогодні, коли ситуація на сході і півдні України напружена як ніколи, коли йде колосальний інформаційний тиск, усім нам необхідно проявити мужність і мудрість. «Впевнений, що тільки разом, підтримуючи один одного, виявляючи взаємну повагу, ми зможемо пройти через це важке випробування і зберегти єдність нашої країни», - підкреслив він.

«На тлі тих бурхливих подій, які в останні дні розвиваються на сході країни, трохи осторонь залишилася страшна трагедія, яка сталася 11 квітня на шахті ім. Скочинського в Донецьку і безповоротно забрала життя 7 гірників. Для Донецького регіону аварії на шахтах, на жаль, стали буденністю, для багатьох - просто рядком у новинах... Але для сімей та близьких загиблих - це страшне горе і непоправна втрата», - заявив він.

 
 
«Я приношу свої найглибші співчуття і сумую разом із вами. Знаю, що цю втрату нічим не заповнити, що таке горе ніяк не втішити. Але я прийняв рішення перерахувати 1 мільйон гривень своїх власних коштів з рахунку в «Юнісон банку» для допомоги сім'ям загиблих. Це те найменше, що я можу зробити для вас. У ці важкі для регіону і всієї України часи ми зможемо зберегти себе й свої сім'ї тільки підтримуючи, підставляючи плече і простягаючи руку один одному. Тільки коли на перше місце будуть поставлені людина та її життя, а не політичні гасла і зовнішньополітичні інтереси, тільки тоді наша Україна буде сильною і єдиною!», - підсумував Клименко.

Як раніше повідомляв ForUm, у Донецьку через вибух на шахті імені О. Скочинського загинуло семеро гірників. За попередніми даними причиною загибелі гірників став людський чинник.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240