Готовність вітчизняного уряду взяти кредит у Москви на погашення заборгованості за блакитне паливо свідчить про те, що Україна купує газ у агресора. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.

«Ми не можемо без російського газу, незважаючи на те, що РФ напала на Україну і захопила частину її території. Соромно має бути і Україні, яка купує газ у агресора, і Росії, яка, з одного боку, захоплює місцевість, а, з іншого, - торгується за газ. Це виглядає дуже непристойно», - сказав Небоженко.

За його словами, Росія повинна визначитися, вона є другом чи ворогом України.

«Потрібно визначитися: якщо ти ворог України - то розірви з нею зв'язки. Росія не може цього зробити, як втім і Україна. Росія не може зупинити продаж газу Україні і прекрасно про це знає. Україна з кожним місяцем ставатиме все менш залежною від РФ. Але залишаться старі борги, які перекриватимуться рішеннями міжнародних судів щодо компенсації Україні захопленої власності в сумі 40 млрд дол. Наші країни торгуватимуться щодо газу. І, мені здається, вийдуть на ціну підозріло схожу на середньоєвропейську», - прогнозує експерт.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225