Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов пропонує оновити особовий склад силових структур на південному сході країни. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив у ході погоджувальної ради.

Спікер зазначив, що однією з головних проблем, з якою сьогодні стикається Україна, це те, що міліція, сформована ще за попередньої влади, демонструє нездатність захистити громадян й активно протистояти проявам сепаратизму і тероризму».

«Ми проводили вчора нараду з силовими структурами. Одна з пропозицій, яка вже знаходить свою підтримку у громадян України, - це фактично оновлення передусім міліції та інших силових структур у Донецькій, Луганській та деяких інших областях за рахунок патріотів, які проживають саме в цих регіонах», - заявив Турчинов.

Він зазначив, що після виходу з такою ініціативою вже надійшли заяви людей із цих регіонів, які готові служити в міліції та СБУ. «Нам не потрібно завозити представників інших регіонів, щоб оновити силові структури, правоохоронні органи в Донецькій, Луганській і Харківській областях, а саме патріоти, які проживають в цих регіонах, готові взяти на себе відповідальність і взяти під захист своїх сусідів», - підкреслив спікер.

Як раніше повідомляв ForUm, Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення розпочати масштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212