Центральна виборча комісія України визнала неможливим утворення окружних виборчих комісій територіальних округів № 1 - 10, 224, 225 на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року. Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

У комісії зазначили, що звернулися до голови Верховної Ради Автономної Республіки Крим та голови Севастопольської міської ради з проханням до 14 години 12 квітня надати пропозиції щодо кандидатур до складу ОВК, які організовуватимуть підготовку і проведення позачергових виборів Президента України. Однак відповідної інформації від зазначених суб'єктів не було.

У зв'язку з цим ЦВК не змогла внести голові комісії відповідні подання, що зробило неможливим утворення окружних виборчих комісій у Криму.

У ЦВК зазначили, що особливості правового режиму в Криму не дозволяють державним органам під час організації підготовки та проведення позачергових виборів Президента України забезпечити на цій території дотримання основних принципів реалізації народного волевиявлення: публічності і відкритості, загального права голосу, рівності, прямого волевиявлення, вільної участі у виборах, свободи передвиборної агітації, таємного голосування, безпосередньої участі в голосуванні.

«Навіть за умови утворення ОВК територіальних виборчих округів виконання ними визначених законом повноважень з підготовки проведення позачергових президентських виборів не є можливим», - підсумували в ЦВК.

Як відомо, наприкінці березня невизнана Республіка Крим увійшла до складу Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

567