В.о. голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв пропонує повернутися до постанови № 7407 від 20 лютого, яка обмежує застосування спеціальних заходів, включаючи зброю, проти тих, хто використовує зброю для захоплення приміщень. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив у ході погоджувальної ради керівників фракцій та комітетів.

«Нам потрібно негайно повернутися до постанови від 20 лютого 2014 року №7407, що обмежує повноваження органів внутрішніх справ щодо застосування спецзасобів, у тому числі і зброї проти тих, хто використовує зброю для захоплення приміщень», - зазначив він.

За його словами, у лютому цю постанову було ухвалено в інших реаліях і за інших обставин, але зараз вона серйозно обмежує свободу дій міліції та інших силових структур. «По-друге, ця постанова обмежує право МВС щодо блокування приміщень органів внутрішніх справ, СБУ, органів місцевого самоврядування у разі наявності загрози їх захоплення», - сказав нардеп.

При цьому він наголосив, що зараз цю постанову потрібно увідповіднити з нинішніми реаліями, враховуючи наявність зовнішньої загрози.

Нагадаємо, Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення розпочати масштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274