Голова Донецької обласної держадміністрації Сергій Тарута заявляє, що в регіоні не можна допустити ескалації насильства і закликав жителів проявити розсудливість. Про це йдеться в його офіційній заяві, поширеній прес-службою ОДА.

«Дорогі земляки! У нас горе. На Донбасі знову пролилася кров. Я висловлюю глибокі співчуття родинам тих, хто 13 квітня загинув у Слов'янську», - сказано в заяві.

Губернатор нагадав, що 13 квітня «у Донецькій області вводиться в дію режим антитерористичної операції, це рішення спрямоване на захист миру і порядку на нашій землі, які сьогодні у нас цинічно і холоднокровно відбирають озброєні, агресивні, фанатичні люди». «Ці люди готові забирати чужі життя заради досягнення своїх цілей. Для них людське життя не цінність, а засіб. Вони є терористами, і ми не дозволимо їм панувати на нашій землі. Не можна допустити ескалації насильства», - наголосив Тарута, повідомляє «УНІАН».

Він висловив упевненість, що «насильством неможливо вирішити жодну проблему і всі наші розбіжності ми повинні долати в мирному відкритому діалозі».

«Тому я закликаю вас проявляти розсудливість, не піддаватися на провокації і не порушувати громадський порядок. Настає Великодній тиждень. Це час молитви, смирення та дива. Час чути і прощати один одного», - сказав губернатор.

Нагадаємо, Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення розпочати масштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280