Партія Комуністів Франції засуджує народних депутатів від партії ВО «Свобода» за напад на лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка, що стався 8 квітня в сесійній залі Верховної Ради. Про це йдеться в повідомленні КПУ.

«Зіткнувшись з таким жахливим вчинком націоналістів, Партія Комуністів Франції (ПКФ) висловлює свою солідарність з Комуністичною партією України і Петром Симоненком. Ми засуджуємо діяльність ультранаціоналістичних груп і неофашистських сил, які ставлять під загрозу будь-демократичне функціонування громадських інститутів», - йдеться в повідомленні.

 
 
Крім того, представники ПКФ висловили глибоку стурбованість з приводу напруженої ситуації в країні й особливо на Сході України напередодні президентських виборів 25 травня, пише «Голос.ua».

Нагадаємо, 8 квітня під час засідання парламенту двоє членів «Свободи» напали на Петра Симоненка, коли він виступав з трибуни, засуджуючи дії націоналістичних і фашистських сил, які минулого місяця захопили урядові будівлі, арсенали, поліцейські дільниці, управління Служби безпеки і розподілили зброю серед радикальних груп. Після бійки парламентська сесія була перервана.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

399