Державний комітет оборони (ДКО) КНДР відхилив план об'єднання Корейського півострова, який запропонувала президент Республіки Корея (РК) Пак Кин Хе, виступаючи в Дрезденському технологічному університеті під час недавнього візиту до Німеччини, передає «ИТАР-ТАСС».

Як зазначається в опублікованій сьогодні заяві представника цього органу влади, яку очолює Кім Чен Ин, цей план, що включає «вирішення гуманітарних питань», «створення бази для підвищення рівня життя в інтересах спільного процвітання» і «відновлення єдності нації», «являє собою, по суті, просту мішанину і не заслуговує жодної уваги». Запропонована Пак Кин Хе доктрина об'єднання «не має жодного стосунку до поліпшення міжкорейських відносин», вважають в ДКО.

Представник комітету звинуватив президента РК у тому, що вона «образила своїх співвітчизників», згадавши про економічну кризу і голод в КНДР. Крім того, в комітеті викликала роздратування та обставина, що Пак Кин Хе «міркувала про внутрішні проблеми корейської нації в третій країні».

Південнокорейська «влада марно очікує від КНДР позитивної відповіді на так звану «дрезденську декларацію», яка не заслуговує жодної уваги», - підкреслив представник ДКО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

454