Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров не бачить «нічого надзвичайного» у тому, що громадяни РФ беруть участь у сепаратистських акціях на південному сході України.

Про це він сказав в інтерв'ю програмі «Недільний вечір з Володимиром Соловйовим» на телеканалі «Росія 1».

«Там немає наших військовослужбовців, наших агентів. Є російські громадяни, кількох з них показували в ряді телепередач, один хлопець приїхав з Волгограда. У цьому немає нічого дивного: на Майдані кого тільки не було, включаючи шведських екстремістів і т.д. Нічого подібного там не відбувається. Нас звинувачують, що там якісь агенти російських спецслужб - але їх там немає. Військ там також наших немає. Те, що люди були доведені до відчаю, коли вони вивішували російські прапори, волали: «Путін, допоможи мені, врятуй нас від фашистів» - це, насамперед, провина тих, хто оголосив себе владою в Києві. Не розмовляти з людьми не можна», - заявив Лавров.

За його словами, за 2,5 місяці після зміни влади керівництво України навіть не подумало про те, щоб з'їздити на південний схід і поговорити з людьми, передає «УНІАН».

«Вони призначили своїх губернаторів, деяких вельми одіозних. Добре, що зараз прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк поїхав у Донецьк і Дніпропетровськ. Тільки це треба було зробити давно. Ми до цього спонукали наших європейських та американських партнерів, коли вони нас закликали організувати який-небудь процес щодо міжнародного сприяння врегулюванню кризи», - сказав Лавров.

При цьому він сподівається, що в Україні буде ухвалений закон про місцевий референдум.
«Завжди є можливість по-різному записати, що можна обговорювати на референдумі, а що не можна», - сказав Лавров і додав, що другим кроком має стати конституційна реформа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

841