Державне управління справами просить високопосадовців відмовитися від державних квартир і будинків, які утримуються за рахунок бюджету країни. Про це повідомив сьогодні на брифінгу керівник Державного управління справами Сергій Аверченко.

Зокрема, він зазначив, що вже розроблено та передано на розгляд відповідний проект постанови Кабінету Міністрів.

За словами Аверченка, на балансі ДУС у Конча-Заспі є 68 будинків і чотири пансіонати на 143 квартири, в Пущі-Водиці - 27 будинків та пансіонат на 36 квартир. У цих будинках і квартирах люди проживають державним коштом. При цьому багато жителів цих будинків і квартир сплачують лише 30% вартості комунальних послуг.

«Я особисто звертався майже до всіх людей, які там проживають, у тому числі і до президентів України, щоб вони відмовилися від тих пільг, якими вони зараз користуються, тому що країна зараз у дуже складному економічному становищі, простим людям важко», - сказав Аверченко, повідомляє прес-служба в.о. Президента.

Він закликав усіх чиновників і колишніх керівників країни «проявити громадську свідомість та солідарність з усім українським народом і відмовитися від пільг, які компенсуються з

державного бюджету України».

У зв'язку з цим керівник ДУС підкреслив, що скасування пільг заощадить 8 млн грн на рік. За словами Аверченка, зараз ГУД займається питанням передачі для продажу ділянок, де знаходяться ці будинки.

Нагадаємо, в.о. президента України Олександр Турчинов доручив Державному управлінню справами продати майно, яке не використовується для забезпечення діяльності президента України.

Державне управління справами визначило ряд об'єктів для приватизації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

690