Інформація про замінування Харківської обласної державної адміністрації виявилася хибною, за цим фактом слідчі органи відкрили кримінальне провадження.

За інформацією відділу зв'язків з громадськістю облуправління МВС, повідомлення про мінування надійшло в п'ятницю, 11 квітня, о 12:35.

На місце події для перевірки інформації виїжджала слідчо-оперативна група Київського райвідділу, кінологічна служба, експерти-криміналісти та вибухо-техніки.

«Співробітники міліції провели огляд 6 поверхів державної установи, а також обстежили прилеглу територію загальною площею близько 10800 кв. м. Ніяких вибухових пристроїв або небезпечних речовин виявлено не було», - йдеться в повідомленні.

Відомості про зазначену подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 6 років позбавлення волі.

Здійснюються всі необхідні розшукові заходи з метою встановлення осіб, які зробили неправдиве повідомлення.

Державна установа працює в штатному режимі.

Як повідомляв ForUm, 9 квітня надходили повідомлення про наявність вибухівки в одному із офісів на території стадіону «Металіст» та в будівлі Харківської обласної державної адміністрації.

Того ж дня о 14:00 надійшло повідомлення про замінування приміщення автовокзалу Харкова, а близько 16:00 - вокзалу Харків-Пасажирський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

381