Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає проти силового сценарію і закликає людей, які перебувають у незаконно захоплених приміщеннях на сході України, залишити їх і скласти зброю.

Про це він сказав журналістам у Донецьку в п'ятницю, 11 квітня, після наради з головами ОДА, міськими головами, керівниками силових структур та представниками промисловості східних областей, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Скажу свою позицію - я проти будь-яких силових сценаріїв, і тому закликаю людей здати зброю і вийти із незаконно займаних приміщень», - підкреслив глава уряду.

«Потрібно зробити все для того, щоб особи, які захопили приміщення і перебувають там зі зброєю, вийшли без силової операції. І такі можливості у них сьогодні є», - наголосив він.

Яценюк зазначив, що в Донецьку постійно працює штаб і перебуває перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема.

Глава уряду також повідомив, що мета сьогоднішньої наради - «відповісти на запит людей, які хочуть, щоб було більше повноважень на місцях».

«Це завдання ми реалізуємо в рамках конституційної реформи - скасування адміністрацій, передача всіх їхніх повноважень виконавчим комітетам, які обираються людьми на кожній території», - підкреслив він.

Як повідомляв ForUm, у Донецьку проросійські активісти захопили будівлі ОДА та СБУ 6 квітня.

Також 6 квітня мітингувальники взяли штурмом будівлю Управління СБУ в Луганську.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

545