Глава центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко вважає «дуже актуальною ідею створення партії, яка представляла б російськомовне населення й одночасно виступала за об'єднання країни.

Таким чином, експерт прокоментував нещодавню заяву Сергія Тігіпка про створення нової партії.

«І з точки зору політичної стратегії з точки зору ситуації, що складається після з'їзду ПР, і в контексті загострення ситуації на південному сході країни - це правильне рішення. Є потреба того, щоб у південно-східних регіонах з'явилася сила, яка б у цивілізованій, європейській формі представляла регіони, а також інтереси російськомовного населення країни. Партія регіонів віднедавна таке право втратила», - сказав Фесенко.

«Потрібна партія, яка могла б не протиставляти інтереси різних регіонів країни - а з'єднувати їх. Така партія буде дуже затребувана. Її значення буде великим зараз, але ще більшим її значення буде після виборів», - вважає політолог.

Фесенко також зазначив поступову маргіналізацію Партії регіонів.

«Партія регіонів, висунувши кандидатом у президенти Михайла Добкіна, зробила ставку на маргінального політика, який поступається за рейтингом навіть таким політикам як Ляшко, Гриценко. Це принципова помилка батьків-засновників партії, оскільки може призвести до маргіналізації Партії регіонів», - сказав політолог. При цьому він не виключив розкол ПР, зазначивши, що низка регіональних відділень ПР нещодавно виступили проти рішень центрального апарату партії.

«У цій ситуації Тігіпко представляє цивілізовану силу, а в ролі розкольників, як це не парадоксально звучить, виступають представники Партії регіонів», - сказав Фесенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

502