Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов доручив перевіряти присутність депутатів на засіданнях на основі карток для голосування, зареєстрованих у системі «Рада».

Як повідомляє прес-служба ВР, відповідне доручення Турчинов дав Апарату парламенту під час пленарного засідання у п'ятницю.

За його словами, через нечисленність депутатів на засіданні парламенту сьогодні немає можливості ухвалювати «дуже важливі і відповідальні рішення».

«Зараз усі фракції працюють неорганізовано, в тому числі, і позафракційні депутати», - додав він, доручивши працівникам апарату «перевіряти фактичну присутність депутатів на засіданнях».

«Прошу перевіряти фактично за наявності в системі «Рада» карток явку депутатів, а не за підписами вранці у бланку реєстрації», - сказав Турчинов.

Крім того, він звернувся до керівників фракцій з проханням провести відповідну роботу з депутатами, «щоб ми не ганьбили парламент України перед нашими виборцями, які, на відміну від депутатів, ходять регулярно на роботу, за що й отримують зарплату».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

398