Інформація про 780 загиблих на Майдані Незалежності в Києві, поширена деякими ЗМІ, не відповідає дійсності і носить відверто провокаційний характер. Про це йдеться в заяві Міністерства охорони здоров'я України.

Згідно з інформацією ЗМІ, «в організації волонтерів-медиків вважають, що влада приховує справжню кількість загиблих під час протистояння на Майдані, а також у пов'язаних з ним подіях».

За словами волонтера-медика Анастасії Поліщук, «кількість загиблих сягає 780 осіб. Більше половини загиблих пройшла через руки волонтерів, і в озвучених цифрах вони не сумніваються».

У зв'язку з цим МОЗ повідомляє, що за офіційною статистикою, станом на 11 квітня загинуло і померло 105 осіб.

«Відомство в особі міністра - Олега Мусія, в минулому керівника медичної служби Майдану, через руки якого фактично пройшли майже всі загиблі під час сутичок у центрі Києва, підтверджує офіційну статистику і заявляє, що такі повідомлення у ЗМІ не відповідають дійсності і мають відверто провокаційний характер», - йдеться в заяві.

На переконання Мусія, в умовах інформаційної війни з Російською Федерацією, такі повідомлення можна розцінювати як такі, що замовлені спецслужбами і дезорієнтують світове співтовариство.

Міністр закликав українські ЗМІ утримуватися від оприлюднення повідомлень, що загрожують національній безпеці України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

480