Голова підкомітету з питань цінової і тарифної політики Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики Ярослав Москаленко впевнений, що Україна не повинна брати у РФ кредит для розрахунку за російський газ. Про це він заявив у коментарі Forum'у.

«Я категорично проти цього. Я, як людина, як громадянин України, питаю: значить, Крим ми вже віддали. Він нас не цікавить, і йдемо знову до них «дайте нам грошей, щоб ми з вами розрахувалися? Росія нам каже: «А ось вам ось така ціна», а ми далі: «Ну, дайте нам грошей», - обурився він.

Москаленко наголосив, що ні з ціною на російський газ, ні з кримською ситуацією він не згоден. «Подібні заяви міністра Продана я засуджую», - сказав він.

Крім того, він обурений курсовою політикою НБУ. «Я взагалі не розумію, що відбувається з доларом? Його відпустили у вільне плавання, щоб подивитися, що станеться? Так нічого доброго не буде. Інструменту рефінансування немає у зв'язку з дефіцитом коштів, банки валяться, пішов відтік депозитів. Відтоку немає лише там, де гроші людям не віддають», - заявив він.

Він підкреслив, що ситуація з курсом долара вдарить по енергонезалежності, оскільки розрахунок ціни на газ проводиться в доларах.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

310