Українські вчителі вимагають скасувати постанову уряду, спрямовану на економію в освітній сфері. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявив заступник голови профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк.

«Сьогодні профспілка вимагає скасувати урядові постанови №88 та №89, в яких йдеться про обмеження надбавок за престижність праці. Ми також вимагаємо внести зміни в постанову №65. Випускник не зможе потрапити в школу на роботу не тільки через низьку заробітну плату. 65-та постанова забороняє брати нових людей на роботу в бюджетній сфері», - зазначив Романюк.

Так, за словами Романюка, без прав на роботу в освітній сфері залишаться випускники вишів, а також на роботу не зможуть брати людей, які б замінили тих, хто звільнився, хворих або померлих учителів та викладачів. У зв'язку з цим учителі вимагають переглянути всі нововведення в сфері освіти.

Якщо уряд не піде їм назустріч, профспілка буде змушена вживати більш жорстких заходів для захисту працівників сфери освіти.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

418