Наталія Королевська висловила співчуття сім'ям загиблих шахтарів на шахті імені академіка О. Скочинського в Донецьку. Про це вона сказала, перебуваючи в Одесі.

«Я щиро співчуваю сім'ям загиблих шахтарів. Знаю, що словами горю не допоможеш, однак переконана, що державі під силу не тільки підтримати сім'ї, які залишилися без годувальників, але і зробити так, щоб люди перестали гинути», - сказала вона.

Королевська зазначила, що на сьогодні шахтарська праця в Україні - одна з найбільш небезпечних. За її словами, тисячі людей щодня ризикують не тільки своїм здоров'ям, а й життям, спускаючись на десятки метрів під землю. «Я знаю, що таке хвилюватися за близьких і з нетерпінням чекати повернення їх із забою, оскільки сама з шахтарської сім'ї і все дитинство провела поблизу шахти, чекаючи завершення зміни батька», - сказала вона.

За словами політика, питання захисту шахтарів актуальні сьогодні не тільки для сходу, але й для західних областей, де також відбувається видобуток вугілля. «Сьогодні в Україні набагато більше питань, які об'єднають нас, ніж таких, які роз'єднають. Тому нам потрібно спільними зусиллями і Сходу, і Заходу, і Півдня вирішувати їх. Тільки так ми зможемо побудувати справді сильну і незалежну країну», - підкреслила вона.

Нагадаємо, сьогодні о 6:24 на шахті імені академіка Скочинського в Донецьку стався вибух газоповітряної суміші, в результаті чого загинуло 7 людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172