Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що влада не має наміру скасовувати закон «Про засади державної мовної політики», ухвалений парламентом 3 липня 2012 року.

«Закон «Колесніченка-Ківалова» ніхто скасовувати не буде», - сказав він на зустрічі з адміністративно-господарським активом Донецької області в п'ятницю.

«Це закон, який представляє інтереси російськомовного населення України. Український уряд незмінний у своїй політиці щодо мовного питання», - підкреслив Яценюк, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, Верховна Рада України 23 лютого 2014 року визнала таким, що втратив чинність, закон «Про засади державної мовної політики» від 3 липня 2012 року. Цей закон передбачав можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Скасування цього закону спричинило обурення громадськості в низці регіонів України.

3 березня 2014 року виконувач обов'язків президента України Олександр Турчинов заявив, що не підписуватиме рішення Верховної Ради України, яким було скасовано ухвалений закон «Про засади державної мовної політики» від 3 липня 2012 року.

Парламент створив тимчасову спеціальну комісію для підготовки проекту закону України про розвиток і застосування мов в Україні 4 березня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267