Щоб повернути довіру правоохоронців до держави, необхідно дати рядовим міліціонерам впевненість, що вони не будуть покарані за виконання своєї роботи. Таку думку висловив у коментарі Forum'у правозахисник Едуард Багіров.

«Потрібно дати гарантії за підписом міністра Авакова про те, що, якщо міліціонер виконує свої обов'язки (затримує когось: можновладця, співробітника прокуратури, суду тощо), то глава відомства буде на боці рядового співробітника і не підпише наказ про його звільнення. Треба дати впевненість кожному міліціонерові, що він не буде покараний за свою роботу», - сказав Багіров.

Також, на його думку, роботі правоохоронних органів не повинні заважати «люди з посвідченнями помічників депутатів, міністрів тощо».

«Міліціонер боїться, що якщо він зробить свою роботу, затримає правопорушника, то він не те, що не отримає нагороду, як у радянський час, а йому скажуть: Ти що дурень зупиняти губернатора? Ти не маєш рації і повинен був пропустити. Самовпевненість і безкарність породжує нові злочини», - вважає він.

«По-перше, правоохоронці повинні бути впевнені, що вони потрібні, і їхня робота дуже важлива для країни. А, по-друге, вони повинні відчувати, що за ними, закон, ГПУ та їхнє власне керівництво», - зазначає правозахисник.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205