ПАТ «Альфа Банк Україна» організовує банкрутство містоутворюючого підприємства м. Нова Каховка - найбільшого в Європі газобетонного заводу ТОВ «Завод будівельних матеріалів №1», ЗБМ №1. Це робиться в інтересах компаній спікера парламенту Криму Володимира Константинова. Про це повідомляє газета Новокаховської міської ради «Нова Каховка».

Причиною банкрутства будівельного заводу є бажання російського керівництва «Альфа Банку» продати обладнання для виробництва газобетоній компанії, яка планує в найближчому майбутньому побудувати аналогічне підприємство у Криму.

 
 
«Свого часу наше підприємство фактично сформувало в Криму нову будівельну технологію. В основі цієї технології - вироблений заводом газобетон. Саме Крим споживає левову частку продукції ЗБМ №1. Нинішній спікер Криму Володимир Константинов, як власник будівельних компаній «Консоль ЛТД», «Інвестиційно-фінансової компанії «Крим-Фінанс» та ТОВ «Цар-Град-Буд», особисто зацікавлений у перенесенні виробництва газобетону в Крим. У цій справі він знайшов повне розуміння з рейдерами із російського «Альфа-Банку», які восени минулого року «віджали» завод», - пише газета «Нова Каховка»
 
 
 
Видання посилається на засновника заводу Івана Винника: «Сьогодні завдяки зусиллям «Альфа Банку» у сепаратиста Константинова з'явиться можливість купити вже готове підприємство і частинами перевезти його на півострів».

За словами Винника, представники ПАТ «Альфа Банк Україна» увійшли в керівництво кредитованого підприємства і перестали при цьому обслуговувати вже видані раніше кредити. У результаті, всього за півріччя, борг за позикою збільшився на 30% і становить сьогодні понад 400 млн грн.

Також, на сьогодні менеджмент, поставлений «Альфа Банком», накопичив 1,5 млн грн зарплатних боргів перед працівниками підприємства, при тому, що з постачальниками сировини і матеріалів для виробництва газобетону компанія розраховується.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

425