Інформація, що надходить з України, підтверджує, що Кабмін призупиняє програми розвитку країни для виконання умов МВФ, заявив економіст Соні Капур (Євросоюз) в ексклюзивному коментарі Forum'у.

«Нещодавно я отримав довідку про економічні новації Києва. Так от, скасовано або сильно урізано фінансування за більшістю системних програм розвитку, аж до Євробаскету-2015. Ми розуміємо, що ситуація складна, але побачений секвестр здається перебільшеним», - акцентував експерт.

Він підкреслив, що це напевно пов'язано з вимогами МВФ у частині бюджетної консолідації. «Як відомо, поряд із зазначеними програмами основний удар завдається по соціальній сфері. Зокрема, скорочується фінансування освіти та медицини, які в Україні і так у неідеальному стані», - сказав він.

За словами аналітика, при зваженому аналізі програма Кабміну нагадує антикризові плани країн ЄС, відповідно до яких основні витрати з подолання кризи лягли на простих громадян.

«Це також виражалося у підвищенні податків, комунальних платежів, цін на транспорт, на послуги інших держкомпаній. Ось тільки Київ впроваджує більш жорстку і відверто антисоціальну програму. Сподіваюся, все більше українців це розуміє і належним чином оцінить дії уряду», - зазначив Капур.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194