Деморалізуючи силові структури, в Україні повторюють помилки лютневої революції 1917 року. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив директор Центру євразійських досліджень Володимир Корнілов.

«Те, що зараз творять в Україні, - це повторення помилок революції 1917 року. Зараз ми бачимо, як банди управляють вулицями, продовжують переслідувати міліцію. Правоохоронці воліють просто не втручатися в те, що відбувається, зі зрозумілих причин. Якщо так триватиме, то, як показує історичний досвід, до вересня-жовтня те, що залишиться від України, благатиме про будь-яку диктатуру, аби навести лад і звільнити вулиці від молодиків, які безчинствують, - учорашніх героїв Майдану», - сказав Корнілов.

За його словами, схожа ситуація вже відбувалася в світовій історії у XX столітті.

«Події в Україні наштовхують на паралель з лютневою революцією 1917 року. Тоді також на хвилі революційного пориву обплювали, розігнали і роззброїли силові органи, як зараз «Беркут». Ті, хто це зробив, вони навіть не підозрювали, що через кілька місяців спертися владі просто не буде на кого. Країна загрузла в анархії, банди правили на вулицях, оскільки не було силових структур. І всього лише до осені Росія була готова прийняти будь-яку сильну владу, готову навести лад», - нагадав він.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

526