Ввезення до Казахстану та реалізацію сирів кількох українських заводів заборонив Головний державний санітарний лікар республіки Жандарбек Бекшин, повідомили в Агентстві із захисту прав споживачів.

Головний санлікар підписав постанову про заборону на ввезення та реалізацію сирів українських виробників ПП «Рось» філії «Охтирський сиркомбінат», АТ «Пирятинський сиркомбінат», ТОВ «Гадячсир», ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат», ТОВ «Техмолпром», з причини їх невідповідності за масовою часткою білка, масовою часткою жиру і масовою часткою вологи, що є порушенням вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів, повідомляє «Today.kz».

Заборона була накладена відповідно до положень статей 5 та 9 угоди Митного союзу щодо санітарних заходів від 11 грудня 2009 року та закону Республіки Казахстан «Про захист прав споживачів».

Як раніше повідомляв ForUm, 7 квітня російська санітарна служба заборонила ввезення на територію своєї країни продукції кількох українських підприємств, що виробляють молочні товари.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213